Startpagina | LINKS | CONTACT

16 October 1944

Maandag 16 Oct. 1944

Vanmorgen om half 9 opgestaan, moest boodschappen doen, eerst naar maatsch. Hulpbetoon voor noodsteun, we krijgen vermoedelijk 14 gulden per week, niet veel voor een gezin van 3 personen, maar toch wat, de rest prakizeren we er wel bij. Daarna naar het Rode Kruis, heb een rode kruis briefkaart gekregen voor naar Eindhoven te sturen, misschien komt hij over, misschien ook niet, we zullen er het beste maar van hopen.
Daarna weer terug naar de Bartelsweg gewandeld, waar ze voor mij nog een prakkie aardappelen met capusijnders bewaart hadden, de sju was water, maar de kleur was goed, ik heb niettemin lekker gegeten.
Cisca en ik zijn vanmiddag naar Oom Arnold geweest, een man die al jarenlang ziek ligt en waar ook geen hoop meer voor is. Nu die menschen hebben ook hard hulp nodig. Ze hadden vandaag geen eten kunnen koken omdat ze geen fornuis hebben en gas wordt allang niet meer verstrekt. Nu zijn ze gedwongen om vanaf Maandag van de gaarkeuken te halen, indien ze het kunnen krijgen.
Dina en Cisca hebben besloten om daar tot Maandag iedere dag warm eten te brengen, er zijn menschen die het nog veel moeilijker hebben dan wij.
We zijn aan de laatste kaars bezig, in afwachting of dat Jo Vlottes nog wat zal brengen.
Vanavond was het erg rumoerig in de lucht, hebben de kinderen van boven gehaald, maar verder toch alles rustig gebleven.
Ik vraag me nu af hoe ze het in Eindhoven hebben, zouden ze daar al Amerikaans spek hebben en Chief Whip roken?
Jo Vlottes heeft een halflitertje slaolie meegebracht, we hebben direct aardappelen gebakken en weer lekker gegeten, dus zijn ze hier weer een paar dagen gered. En morgen ga ik weer naar Nijbroek, daar heb ik het heel wat beter ondanks dat ze hier doen wat ze kunnen.
En nu nog een potje ganzenborden en dan weer naar bed.