Startpagina | LINKS | CONTACT

18 November 1944

Zaterdag 18 Nov. 1944

Ons bestaan is weer voor 4 weken verzekerd, ik ben vandaag weer naar de dokter geweest.
Ik heb opa ook gesproken en hem gevraagd hoe of het met dat pakje cigaretten zit dat ik hem 3 weken geleden geleend heb, daar zou hij leer voor krijgen vertelde hij, dus dat kwam nog wel. Nu ik geloof er niet veel van, maar ik zit zelf zonder cigaretten bijna, nog 5 en er komt hoogstens nog 1 pakje in de maand uit. Een pakje Consi kost 16 gulden, 1 half ons eigen teelt 12 gulden.
Toen we gisteren bij Vlottes kwamen waren ze aan het eten, de man een paar sneetjes van dat vieze kleffe brood zonder boter, wat een verschil al weer met een jaar terug, en toch als je honger hebt schijnt alles te smaken, want gulzig word het naar binnen gewerkt. Wat hebben wij het dan nog goed, een geluk dat ik daar tussen de boeren zit, want ik breng altijd nog wat mee.
En toch zijn ondanks dat, de avonden bij opoe Marietje gezelliger, omdat daar meer menschen zijn, er worden dan ook nog wel eens herinneringen opgehaald en natuurlijk meestal over het eten. Ze staan al weer op me te wachten voor de trek naar opoe Marietje. Cisca heeft een pannetje soep in de hand, dan hebben we allemaal straks een kommetje bij Vlottes, dat geeft wat gezelligheid aan de Zaterdagavond.
Ik heb vanmiddag het kanongebulder weer gehoord, gelukkig misschien kunnen ze wel doorstoten!