Startpagina | LINKS | CONTACT

7 December 1944

Donderdag 7 December 1944

Ik ben weer in Nijbroek, het is 9 uur in de morgen en lig nog op bed. Tante Anna heeft zoo juist m’n eten gebracht, op bed nog wel, wat wil je meer. Een paar boterhammen met spek, een ei en dan nog een grote beker met melk.
En zoo lig ik nu dan na te genieten van dat herenmaal, ik ken m’n eigen weelde niet. Wat heb ik het hier dan toch goed. En wat zijn die menschen reusachtig voor mij, dat is niet te betalen.
Wat hebben ze het in Apeldoorn dan toch slecht, terwijl ik hier op m’n luie gemak lig te herkauwen.
Toen ik Maandag aan m’n tippel naar Nijbroek begon, had Ciska me een eindje weggebracht, ze was net weg of er fietste me iemand achterop met 2 fietsen. Daar hij toch mijn kant op moest, vroeg hij of ik de andere fiets wou berijden, nu dat was tegen geen dove gezegd en zoodoende heb ik bijna het hele eind gefietst.
De personen die Zaterdag met die razia uit Apeldoorn weggevoerd zijn, die trein is in Duitsland door vliegtuigen beschoten, er zijn er 14 van gedood en 68 gewond.
Ik krijg 10 pond rogge van iemand, dat moest ik vanmiddag halen, dus dat is dan alweer meegenomen.
Er word druk gevlogen en er staat hier veel afweergeschut in de omgeving. Er word hier ook al gepraat van razia houden, huis aan huis, dat is in Twello ook gebeurt.