Startpagina | LINKS | CONTACT

Brainich & Leusink (Arnhem)


Carl Heinrich Emil von Brainich Felth, (Heinrichard, 1834 - Arnhem, 1909)
Evert Leusink (Deventer, 1848 - Renkum, 1941)

Als duo werkzaam in Arnhem in de Menthensteeg 7 van 1881 tot 1904.

Koninklijk Park

Gezicht op de vijvers. (Coll. B. Meester)

Oranjepark

Een kijkje vanuit het park in de richting van de Oranjelaan en de Jhr. mr. G.W. Molleruslaan. Links het huis van de steenkoolhandelaar Hugenholz (De Hermitage). Het middelste pand rechts is de Jhr. mr. G.W. Molleruslaan 41. De villa ervoor en erachter zijn vervangen. (Coll. W. Boomgaard)

Zwolseweg 1

Villa "Het kleine Loo", de dienstwoning van de intendant van Paleis het Loo. (Coll. W. Boomgaard)

Hoofdstraat

Destijds Dorpstraat. We kijken vanuit het kruispunt Deventerstraat/Korenstraat richting het Raadhuisplein. (Coll. W. Boomgaard)

Nieuwstraat 63 (nu nr. 295)

School nr. 1. Gebouwd in 1863 als aandenken aan admiraal Jan Hendrik van Kinsbergen (1735-1819). Het was een openbare school voor Uitgebreid Lager Onderwijs en werd ook wel "Instituut van Kinsbergen" genoemd. Het ontwerp kwam van de gemeente-architect C.W.A. de Groot. De aannemer was R. Willemsen uit de Mariastraat die de laagste inschrijver was met fl. 9849,- Het eerste schoolhoofd was de in Middelburg geboren Balthazar Jan van Pritzelwitz van der Horst (1839-1919). Het gebouw heeft ook lang dienst gedaan als muziekschool en momenteel is het een café-restaurant. (Coll. B. Meester)