Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 401-420

Bericht 401

Dinsdag 12 april, 2011

Naam: Gerrie Huiskamp

E-Mail Adres: klik hier

Ik zag een foto van een winkel hoek hofstraat. Dit huis en de Winkel kwam mij zo bekend voor. Volgens mij heeft daar een accordion winkel ook gezeten van de Familie Nieuwenhuis-Huiskamp. Dat waren een Tante en Oom van mij. Met viendelijke groet Gerrie Huiskamp

Bericht 402

Donderdag 14 april, 2011

Naam: Ate schurer

E-Mail Adres: klik hier

Hallo Gerrie
Ik was daar vroeger op accordionles omstreeks 1950,.. een zuster van mijn moeder Gerrie Bresser was getrouwt met Derrik Huiskamp die woonden toen aan de Zanderijweg...Oom en Tante van mij, wat een kleine wereld....mijn Moeder was Lubberta Bresser dochter of Willem Bresser , woonende aan de Waterloseweg 13 Apeldoorn
Met vriendelijke groet Ate Schurer

Bericht 403

Zondag 8 mei, 2011

Nama: Garry (Geradus) Tangeman

E-Mail Adres: klik hier

Naar vele jaaren,het is leuk om weer een poosje thuis te zijn.

Met vele Groeten Garry Tangeman

Bericht 404

Donderdag 12 mei, 2011

Naam: Monique Driessen-Beekman

E-Mail Adres: klik hier

Op 17 april 1999 is er een reünie gehouden van diegenen die in 1972 naar de Katholieke MAVO (Molendwarsstraat, later Seminarielaan) Apeldoorn (KMA) zijn gegaan.
Sinds eind december 2010 zijn Leo Smeets, Gerard en Henny Wientjes, Hans Driessen, Emmy Simons en Monique Beekman geregeld bij elkaar geweest om een MAVO-reünie te organiseren. Dit keer wordt de groep breder getrokken, de leerlingen die zijn gestart in 1972 en 1973 en/of examen hebben gedaan in 1976 of 1977. Het betreft in totaal circa 400 oud- leerlingen.
Wij als organisatie van de Mavo Reünie zijn druk bezig om alle adressen van oud leerlingen te verzamelen. We hebben al diverse adressen kunnen achterhalen. Best leuk werk, geweldige reacties, goede gesprekken en bijna iedereen is enthousiast en heeft er erg veel zin in.

Inmiddels zijn we samen met enkele oud-leerlingen een bel-actie gestart om -als belangrijkste- alle e-mailadressen van iedereen op te sporen. Ook via LinkedIn, Facebook, www.schoolbank.nl, www.oud-apeldoorn.nl en het katholieke parochieblaadje ‘Op Weg’ worden oud-leerlingen opgespoord. Daarnaast zijn we bezig met het opstarten van een eigen website.
Stuur daarom alvast jouw adresgegevens en van oud-leerlingen die je kent door naar het correspondentieadres mdriessen3@kpnplanet.nl (Monique Beekman). Door het versturen van informatie per mail sparen we veel geld uit voor porto en briefkosten. De adresgegevens zijn alleen voor de organisatie en deze worden, zonder toestemming, niet aan derden doorgegeven.
De Reüniedatum is al bekend, dit is Zaterdag 1 oktober 2011 van ca. 14.00-00.30 uur bij De Nieuwe Zweep “Neut” in Klarenbeek.

Namens de organisatie,
Leo Smeets, Monique Driessen-Beekman, Emmy Moes-Simons, Hans Driessen, Gerard en Henny Wientjes

Bericht 405

Donderdag 19 mei, 2011

Naam: Ruud Mielard

E-Mail Adres: klik hier

In de jaren 1954 tot 1959 op de Finseschool doorgebracht en les gehad van oa. meester Jeukens, meester Malaihmollo en tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik alleen deze twee namen heb onthouden. Ik weet nog wel dat ik toen ook op de Nieuwe'Turnkring heb gezeten, naast de Finse school. Graag zou ik weten wie mij nog herinnerd, zodat ik weer wat namen te weten kom. groetjes van Ruud (ik woonde toen op de Rondweg Zuid, nu Alluminiumweg).

Bericht 406

Zondag 29 mei, 2011

Naam: Henk Schoeman

E-Mail Adres: klik hier

Hallo, ik ben henk schoeman en ik heb op de prinsses juliana school in apeldoorn 't loo gezeten , die school zit op de loseweg in de jaren 60/70 incl kleuter school.
De vraag is de school heeft inmiddels 150 jarige bestaan gevierd dat was op 21 mei 2011.
Zijn er mensen die toevallig nog wat foto's hebben gemaakt op die dag, van oude leerkrachten en oud leerlingen en heeft ook iemand nog oude foto's van de jaren 60/70.
De meesters en juffen waren Helderink-wentink-verburg-schaafsema-hienz-bovendorp -stop-adema.
Er zijn volgens mij heel wat klasse foto's uit die tijd gemaakt, maar ik heb er zelf maar 1 van die tijd, wie wil mij helpen om foto's uit die tijd naar mij te sturen, mocht er kosten zijn dan hoor ik dat wel want die worden zeker vergoed, maar je kan ze ook op de pc zetten en naar mij toe sturen, alvast vriendelijk bedankt , groetjes henk schoeman.

Bericht 407

Dinsdag 31 mei, 2011

Naam: yvonne vos dessing

E-Mail Adres: klik hier

Hallo Mijn moeder is Ans Dessing geboren als Anna Helena Mouw
zij heeft tot 1948 in Apeldoorn gewoond ze heeft vervolgens op de molenstraat Floralaan en kanaalpad en Mheenweg en marianne laan gewoond
ze heeft op school gezeten met Nel Nijkamp nel jas Riekie Kraak en janny Kruitbos en een Beppie en Corrie die later onderwijzeres is geworden wie weet meer van deze mensen , mijn moeder zou het leuk vinden iets van hen te vernemen. we zijn het boek moeder vertel aan het invullen en veel jeugd herinneringen komen boven.
ze heeft op de lagere school op de molenstraat gezeten , ze had een zus een jaar jonger Dinahe die is helaas al overleden.
wie kan mij meer vertellen
met vriendelijke groet ook namens mijn moeder Anna mouw.

Bericht 408

Zondag 5 juni, 2011

Naam: Anton de Ruiter

E-Mail Adres: klik hier

Ik ben op zoek naar oude foto's van de Jan Steenlaan, die op 2 februari 1950 hernoemt is tot Oud Veldzichtlaan.

De Jan Steenlaan / Oud Veldzichtlaan is een zijstraat van zowel de Deventerstraat als de Bloemheuvellaan en loopt parallel aan de Groenoordlaan, die voor 2 februari 1950 nog Rembrandtlaan heette.

Bericht 409

Donderdag 9 juni, 2011

Naam: Erik van Mouri

E-Mail Adres: klik hier

Goedenmorgen beste bezoekers van oud-apeldoorn.nl.. ik heb een vriendelijk verzoek van informatie over dhr. notaris H. Walter .. zijn er foto's van zijn verblijf aan de toenmalige dorpstraat van Apeldoorn. Ik weet dat zijn woning nu wordt gebruikt door de wilde pieters (hoofdstraat 175) wat ik ook te horen heb gekregen is dat hij in 1941 is weggevoerd door de Duiters omdat hij onderduikers op zijn adres zou hebben gehad... sinds 1941 is er niets meer te vinden over deze best man.. ik ben heel benieuwd naar zijn levensverhaal.. mochtend jullie iets weten over zijn geschiedenis met eventueel foto's plaatjes.. ansichtkaarten zou ik daar heel erg blij mee zijn.. met vriendelijke groet Erik van Mourik, Apeldoorn (erikjaah@gmail.com)

Bericht 410

Donderdag 16 juni, 2011

Naam: Anita van Dijk-Kulker

E-Mail Adres: klik hier

Langs deze weg zou ik graag wat hulp vragen betreffende een foto welke ik op de site ben tegen gekomen onder "Straten A-Z" , en dan te weten de foto op de Stationsstraat met de omschrijving:

Stationsstraat/hoek Molenstraat.
April 1940. Ambachtsschool, koper- lood en zinkbewerking. Leraar: dhr. Balster.

Kent iemand de namen van deze personen (jongens) of weet waar ik meer informatie zou kunnen krijgen. Mijn vader heeft namelijk ook in 1940-1943 op deze school gezeten en heeft bovenstaande lessen gevolgd.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, alvast bedankt,
Anita van Dijk-Kulker

Bericht 411

Vrijdag 17 juni, 2011

Naam: Henny van Amersvoort

E-Mail Adres: klik hier

Hallo oude Apeldoorners
ik heb aan Kanaal Zuid nr 135 gewoond, en op de oude foto´s kan ik mijn ouderlijk huis niet vinden. ik heb naast de Befra gewoond in een dubbelhuis, misschien heeft iemand nog ergens een foto in het archief liggen
bedankt

Bericht 412

Maandag 20 juni, 2011

Naam: Diana Proosten

E-Mail Adres: klik hier
Wat leuk dat er een aanvulling geschreven is bij mijn foto van de garage aan de Waldeck Pyrmontlaan.

Ik zou graag het boek dat de heer Hogendoorn heeft geschreven over de 'Jeep Expres" willen kopen.(het is helaas niet meer te koop)

Hartelijke groeten,
Diana

Bericht 413

Beste Martin Huisman en/of andere medewerkers,

Ik ben op zoek naar het poëziealbum van mijn dochter Susan(ne) Hurenkamp, geboren 21 juli 1973.
Destijds woonden wij aan de Lekstraat 197 te Apeldoorn.
Zij heeft het waarschijnlijk uitgeleend aan een klasgenootje van de Jeroenschool aan de Caspar Fagelstraat of de Sebastiaanschool aan de Oude Beekbergerweg tussen 1979 en 1985.
Ik zou het erg leuk vinden om haar dit album, bij wijze van verrassing, terug te kunnen geven.
Ik hoop dat dit oproepje geplaatst kan worden op de site van oud-apeldoorn, wellicht onder de rubriek “van alles wat”.

Met vriendelijke groet,
Ria Hurenkamp-Besemer
Klingmakersdonk 5
7326 GA Apeldoorn
Tel. 055-5425983
Mailadrs: klik hier

Bericht 414

Donderdag 23 juni, 2011

Naam: Gerard Nachbar

E-Mail Adres: klik hier

Wat heb ik met Apeldoorn? Wel, ik verzamel oude plattegronden van Nederlandse steden, dus ook Apeldoorn. Verder zijn wij als gezin in 1960 en 1961 op vakantie geweest in een huisje achter Zelfbediening B H W van der Velden, Aluminiumweg 36. Vroeger heette deze weg Rondweg Zuid. Ik probeer een aantal plattegronden van Apeldoorn (Cito-Plan) te dateren via het antwoord op de vraag, vanaf wanneer de weg Aluminiumweg is gaan heten.

Bericht 415

Dinsdag 5 juli, 2011

Naam: Rita Nijman

Email-adres: klik hier

Hallo martin,
even een zeer vriendelijke groet, volg de site nog steeds met veel plezier!
Rita Nijman

Bericht 416

Zondag 10 juli, 2011

Naam: JANSEN G.H

Email-adres: klik hier

Jammer dat Apeldoorn ,Apeldoorn niet meer is . Het was een mooi dorp en de gezelligheid neemt af ,zou mooi zij als er weer wat levendigheid op het kanaal kwam .Ook de markt begint steeds meer op een buitenlandse kledingmarkt te lijken ,dat is bv jammer .En toch als echte apeldoorner ... eruit weg willen nee nu ook weer niet.

Bericht 417

Dinsdagdag 12 juli, 2011

Naam: H. de Weerd

Email-adres: klik hier

Wie kan mij op weg helpen?
Ik ben op zoek naar de Oweg no.7. Het kan ook verkeerd opgegeven zijn. Daar was een dienstwoning van de NS waar Gerrit de Weerd, geb. 22-10-1896 te Apeldoorn, heeft gewoond. In 1950 waren mijn vader Jan Willem de Weerd en ik op bezoek geweest. Gerrit is een broer van mijn opa Martinus Antonie de Weerd, geb. 22-03-1884 te Apeldoorn.
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
H. de Weerd


Bericht 418

Dinsdag 12 juli, 2011

Naam: Tiny Spanjer

Email-adres: klik hier

Beste Martin,
Ook ik volg de site nog steeds met heel veel belangstelling. Ik was een week of twee geleden weer eens even in Apeldoorn en ben het eens met de vorige schrijver, Apeldoorn is Apeldoorn niet meer. Vooral het centrum is erg veranderd en zeker niet in het voordeel.
Ondanks dat ik al bijna 35 jaar in Groningen stad woon voel ik me nog steeds Apeldoorner! Daarom is het zo leuk om dankzij jouw inzet al die oude beelden te zien en komen vele herinneringen weer boven.
Hartelijke groet en ga zo door!
Tiny Spanjer

Bericht 419

Zondag 24 juli, 2011

Naam: Bert Kompanje

Email-adres: klik hier

Martin,

weer een mooie site over Apeldoorn, ik heb ook nog aardig wat gekopieerde hulpkaarten en veldwerken van Apeldoorn. Ik neem aan, dat je ook de kadastrale gemeenteplans kent in het Apeldoorns archief.

Bericht 420

Maandag 25 juli, 2011

Naam: Ate Schurer

Email-adres: klik hier

Dear Tiny Spanjer..
Ook Groningen.. en alles is niet meer van toen vanwege ``TIJD```Zo alles veranderd en het is moeilijk, maar het is zo ....!!! geniet van je herinnneringen,ook als het voor velen onder ons moeilijk is..

Groetjes Ate