Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 761-800

Bericht 780

Maandag 12 oktober 2020
Naam: Herman Spoelstra
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Ben bezig met een boek over een geslacht BLOEMINK, afkomstig uit Beekbergen, met takken naar Amsterdam en Apeldoorn. Hierin komt o.m. info over Hotel Bloemink/De Nieuwe Kroon in voor. De laatste Bloemink-eigenaar was Willem Bloemink, (overl Bussum 1942), gehuwd met Martha van Baaren. Ik ben op zoek naar foto's van dit echtpaar (en van hun kinderen). Ik vermoed dat er alleen nakomelingen zijn van zijn dochter Johanna Maria Bloemink, gehuwd met Jan Willem Beltman.
Wie kan en wil mij helpen?

Bericht 781

Donderdag 15-10-2020
Naam: Janwillem
Emailadres: KLIK HIER
Bericht: Hallo,

In de jaren zeventig werd ik als kleuter wel eens meegenomen naar het centrum van Apeldoorn.
Ergens op de gevel boven een winkel (hoofdstraat?) was er destijds een mechanische voorstelling, met of zonder muziek.
Deze begon op gezette tijden en duurde enkele minuten. Er stond dan al wat publiek klaar om te kijken, voornamelijk ouders en kinderen.
Het zou kunnen dat dit enkel met de feestdagen te zien was.

Wie weet hier meer over?
Mvgr
Janwillem

Bericht 782

Zaterdag 17-10-2020
Naam: R.D. (Rien) Wadners
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: In de 50e jaren van de vorige eeuw was mijn broer, Henk Wadners, een niet onverdienstelijk sporter (atletiek). Meerdere 1e en 2e plaatsen behaalde hij op de korte afstanden (80 en 100 meter) en verspringen. In 1950 werd hij Oostelijk kampioen op de 100 en 80 meter.
De meeste successen behaalde hij in Midden Nederland als lid van de Apeldoornse atletiekvereniging OLYMPIC (of OLYMPIA). Het is deze vereniging die mijn interesse heeft gewekt maar, helaas, kan ik over deze vereniging op Internet niets terugvinden.

Kan iemand mij iets over deze vereniging laten weten, zoals: waar waren zij gevestigd, hoeveel leden telde de vereniging, wie vormden het bestuur, etc. etc. Bij voorbaat dank.

Bericht 783

Woensdag 21 oktober 2020
Naam: Henk Vos
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Prachtige site over oud-Apeldoorn.

Vooral de omgeving van het loo en dan met name de Loseweg met de julianaschool waar ik van 1958 tot 1964 op heb gezeten, met de meesters Adema, Schaafsma, Hiensch en Stob en de Juffen Wolthuis en Bovendorp doet me wat..
Ik woonde toen in het Koninklijk Park, nu in Meteren. Ga zo door met deze site en laat oud-apeldoorners nog een tijdje genieten.

Bericht 784

Dinsdag 27 oktober 2020
Naam: Mw. Spijkerbosch
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik zoek foto’s van de Oranjestraat nr 33.
Ik weet dat dit ooit een bakkerij is geweest (voor oorlogs). Wij zijn de gevel in ere aan het herstellen en zouden oude foto’s dus zeer op prijs stellen.
Wij weten wat er met het pand gebeurd is vanaf ‘74 en dat er tot ‘74 een Frans docent heeft gewoond, maar we weten ook dat het daarvoor een bakkerij met werkruimte/winkel/woongedeelte was. Wie kan ons verder helpen? Zou het erg leuk vinden om de oude foto’s in de oude bakkers winkel op te hangen om zo de geschiedenis van ons huis te kunnen vertellen en laten zien

Bericht 785

Donderdag 24 december 2020
Naam: F. Hultermans
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Op Delpher valt wel wat te vinden, maar ik ben op zoek naar meer informatie over "het groote Woudhuis" de instelling die er vroeger was voor ex-gedetineerden aan de Zuthpensestraat. Wie heeft er bijvoorbeeld oude foto's hiervan of kan mij meer vertellen over het reilen en zeilen rond deze instelling? Alvast bedankt

Bericht 786

Woensdag 30 december 2020
Naam: Mevr. I. Siebesma-Niewöhner
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Wie heeft informatie over de familie Andries van Kampen en Govertje van der Kaaij? Zij hebben samen met hun zoon Andries jr. gewoond op de Vosselmanstraat 205 en Sprengenweg 56. Hij was timmerman/aannemer.
Mijn opa Hendrik (Henk) Spijker heeft vanaf zijn 9e (dat was in 1912)bij hen als pleeggezin gewoond. Mogelijk nog met zijn broer Pieter Spijker. Zij waren al jong wees en kwamen uit Amsterdam.
Alles is welkom, ook oude foto's , kaarten van de Sprengenweg en Vosselmanstraat.

Bericht 787

Zaterdag 2 januari 2021
Naam: Mevr. S.Y. van Sasse van Ysselt - Santhagen
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Gezocht: Foto’s Pension Beuk en Den uit de periode dat hier families uit (voormalig) Nederlands-Indië werden opgevangen.
Mijn vader, H.F. (Ferry) Santhagen werd hier opgevangen v.a. de herfst van 1960 samen met zijn broertjes Loeky en Ronald/Boentje en hun vader Hans/Hannes.

Bericht 788

Zondag 17 januari 2021
Mevr
Naam:Mw. Sannie van Amerongen
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Wat een fijne site is dit over oud Apeldoorn. Misschien kan iemand mij helpen.
Ik ben een boek voor mijn kinderen aan het maken over hun voorouders.
De grootouders van mijn man woonden in Apeldoorn en zijn moeder en haar broers zijn in Apeldoorn geboren. Ik zoek wat informatie over Gerrit Broekman en zijn vrouw Esther Broekman Piza.
Zij hebben gewoond op de Brinklaan 33 waar zij een magazijn voor inkoop en verkoop van goederen hadden. Hun zonen hadden een bedrijf gebr. Broekman en die hebben een groot warenhuis gehad op het marktplein of Dorpstraat denk ik.
Toen Gerrit Broekman overleden was heeft zijn vrouw de zaken voortgezet. Zij is in 1922 verhuisd naar de Daendelsweg 7 nu nr. 13 en heeft daar een pension gehad in Zonne heuvel. Vroeger heette dat de Loolaan.
Zijn er misschien foto's van dit gezin?
De kinderen waren
Nico Broekman
Philip Broekman
Lea (Lenny) Broekman
Louis Broekman.
Ook hadden ze kinderen uit een eerder huwelijk.
Simon Broekman
Jonas Broekman
Jozef Broekman
Betje Broekman.

Ik zou heel blij zijn met een paar antwoorden hoe klein dat ook is.
Alvast heel erg bedankt dat ik mijn vraag hier mag stellen.
Vriendelijke groeten Sannie van Amerongen

Bericht 789

Dinsdag 19 januari 2021
Naam: Marcel Bekhof
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Mijn naam is Marcel Bekhof,
Mijn zoon en schoondochter hebben eind 2020 een huis gekocht aan de schotweg 34 in Apeldoorn, vroeger stond daar een schilders werkplaats van:
K.J.Wadners er is nog een foto van, nu ben ik op zoek naar R.D.Wadners in de hoop de originele foto te mogen gebruiken om er, als verrassing, een vergroting van te maken om die dan weer cadeau te doen aan mijn zoon.
Met vriendelijke groet,
Marcel Bekhof

Bericht 790

Vrijdag 26 februari 2021
Naam: Robert Jan Veeneman
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Een van mijn voorvaderen (geb, 1750) in rechte lijn was landbouwer op het Veenemangoed aan de Greutelseweg in Wiesel. Thans heet dit landgoed Zandhegge. Weet iemand hier iets meer over te vertellen? Is het nog te bezoeken? Zijn er foto’s van?

Bericht 791

Vrijdag 5 maart 2021
Naam: Ilona Stroink
Emailadres: KLIK HIER
Bericht: Hallo, sinds 16 jaar woon in op de Ritbroekstraat aan de kant van de waterloseweg. Ik woon daar met heel veel plezier en ben op zoek naar foto’s van vroeger. Foto’s met de paardenweide aan de PWA laan en het oude straatje met huizen die gesloopt zijn. Luchtfoto’s zijn ook van harte welkom. Hoop dat iemand mij hier aan kan helpen.
Vgr Ilona Stroink

Bericht 792

Vrijdag 5 maart 2021
Naam: Hilleke Bakker
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Mijn directe voorvader Peter Bakker woonde met zijn vrouw Anna van der Beek en hun kinderen aan de Hogeweg 52.
Peter is geboren in 1804 en overleden in Apeldoorn in 1893. Bestaat er nog een foto van deze woning?

Bericht 793

Woensdag 31 maart 2021
Naam: ruud zomer
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: dag met RUUD ZOMER ik ben op zoek naar RIA DE GREEF we waren buren aan de korhoenweg 7 en we zaten op dezelfde school de wormseschool en we zaten in de zelfde klas wat ik nog weet was dat meester WONINK

Bericht 794

Woensdag 14 april 2021
Naam: dhr. Bouw
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Hallo,

Ik ben opzoek naar onderandere foto's of documenten over/van Toermalijnstraat, vroeger genaamd Kwartsweg.

Bericht 795

Maandag 17 mei 2021
Naam: Leroy Winkels
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Goedendag!

Ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik ben op zoek naar de eigenaar van een shoarmazaak Jaffa of Java op de Stationsstraat 9a die opgericht is in 1981. Eind 83 is deze hernoemt naar grillroom piramide.

Jaffa zou van een Israëliër zijn. Wie kan mij helpen aan zijn naam!

Bericht 796

Vrijdag 2 juli 2021
Naam: Eva
Emailadres: Klik Hier
Bericht: Goedemiddag,

Ik ben op zoek naar foto's van de zwolsebinnenweg!
Kan iemand mij hier aan helpen?

Groetjes!

Bericht 799

Woensdag 21 juli 2021
Naam: Nico Leliveld
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Zijn er foto's van de Trekweg 46 te Apeldoorn voorheen een smederij Slijkhuis , later zaadhandel Vorderman.

Bericht 800

Zaterdag31 juli 2021
Naam: Ellen Deligne
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Oud Apeldoorn rond 1900-1928. Heeft iemand nog foto's ? Graanweg 46 en Zwolseweg 65 of gegevens bevolkingsregister? Het gaat om het gezin Vink en Visser-Denekamp.