Startpagina | LINKS | CONTACT

Alexandrinalaan

Alexandrinalaan 40

Dit pand is gebouwd in 1906 in opdracht van de bakker Johannes Gerritsen door de timmerman/aannemer Hendrik Kwakkel uit de Vlijtseweg. Op deze plek stond al eerder een bakkerij die op 23 juni 1905 geheel uitbrandde. Gerritsen was goed verzekerd en kon op dezelfde plek weer een nieuwe bakkerij met woonhuis laten bouwen. In 1923 nam de werknemer Joh. B. Koopman de zaak van Gerritsen over (het pand bleef wel van Gerritsen tot 1936). In 1929 kwam de bakkerij in handen van H. Broekhuis en zonen. In 1936 kocht A.J. Mölder het pand en heeft daar tot eind 1961 een bakkerij met winkel in gehad, in 1962 is het pand gesloopt i.v.m. sanering t.b.v. het cityplan en is Mölder verder gegaan met een bakkerij met winkel aan de Arnhemseweg 25. (Coll. W. Boomgaard)

Geen streetview beschikbaar.

Alexandrinalaan

Mevrouw Mölder voor de winkel. (Foto: Eef Gerritsen)

Alexandrinalaan

Jaap Noordermeer: Dit was een foto van mijn moeder toen zij op de Alexandrinaschool zat. Het zal 1918/19 zijn. Ik denk dat het een tweede of derde klas is. Mijn moeder was van 18 december 1910. Het enige wat ik weet van deze foto is dat mijn moeder is afgebeeld op de tweede rij, de tweede van rechts. Ook moet Wim Goudkuil op deze foto staan, hij was de vader van Ab en Wim Goudkuil van de wasserijmachinefabriek.

Alexandrinalaan

Rond 1963. Prinses Beatrix kleuterschool. (Foto M. Rouwendal)

Alexandrinalaan

Dit is de 5e klas van de Christelijk lagere school (Groen van Prinsterer) in 1947, aan de toenmalige Alexandrinalaan met meester Schipper. Hoofd van de school was toen meester Oostlander. Het schoolgebouw staat er volgens mij nog. Daar tegenover stond de "Prinses Beatrix Kleuterschool". (Foto: Oost Rodermond)

Alexandrinalaan

Smit & Co Metaalwarenfabriek, verderop de school. (Foto: Smit & Co)

Alexandrinalaan 6

Smit & Co Metaalwarenfabriek. (Foto: Smit & Co)

Alexandrinalaan 8

"Sunny Home" (Foto: Smit & Co)

Alexandrinalaan

Firma. Speelman &Zn. ca 1935-1938. (Foto: Ton Schotman)

Alexandrinalaan

1902. School Alexandrinalaan. Klassefoto waarop mijn grootmoeder Maria Simons *1896 rechts onder in de witte jurk is afgebeeld. (Foto: Ton Schotman)

Alexandrinalaan

Alexandrinalaan

De scherpe bocht die u aan de rechterkant ziet gaat richting de Christiaan Geurtsweg en de oude spoorwegovergang. Net voor de bocht zat bakker Mölder. Aan de rechterkant vier huizen daarvoor woonden mijn grootouders en daar ben ik geboren. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan 51

Familie Drost. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan hoek Arnhemseweg

Rechts op de hoek het woonhuis van het hoofd van de school. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan richting Arnhemseweg

1960. Een stukje voor de woning aan de rechterkant stond de kruidenierszaak van de familie Tromp. Aan de voorgevel hingen een paar snoepautomaten waar je vijf cent of een dubbeltje in moest gooien. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan

(Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan

Richting Arnhemseweg. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan

Richting spoorlijn. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan

Richting spoorlijn. (Foto: Henk Laurenssen)

Alexandrinalaan

1923. Christelijke school.

Alexandrinalaan

1955. Dit is Anton, hij bezorgde met dit voertuig de bestellingen bij de banketbakkers en pretparken in Apeldoorn. Hij was in dienst bij M. Speelman grossierderij in zoet- en suikerwerken aan de Alexandrinalaan. (Foto: Ans Terpstra)

Prinses Beatrixschool

Ondergetekende heeft op deze school gezeten en heeft daar nog twee foto's van, op de één is de naam van de school niet te zien. Dat is een foto gemaakt op 3 april 1940, zijn vader had gelukkig wel de naam van de Chr. Kleuterschool op de achterzijde geschreven: "Chr. Kleuterschool Prinses Beatrix". Op de andere foto staat een deel van de tekst, maar de naam Beatrix is weggelaten, de oorzaak zal waarschijnlijk zijn, een verbod van de Duitsers, deze foto is uit 1941. Er staat "Chr. Kleuterschool " " Prinses......................" Twee namen kan ik me van de kleuterjuffen nog herinneren: Juffrouw Jaarsma (haar zuster was onderwijzeres op de Chr. lagere school aan de overkant) en Juffrouw Slot. (Foto: Oost Rodermond)

Prinses Beatrixschool

(Foto: Oost Rodermond)