Startpagina | LINKS | CONTACT

Eendrachtstraat - Kruidenier Jansen

Kruidenier Jansen, hoek Eendrachtstraat - Arnhemseweg, waar wij geboren zijn en gewoond hebben tot 1964.

1961. Jongste broer Jan Peter en Reinie Leuverman. Mijn vader, Gerrit Jansen, woonde aan de overkant, waar later de HAMA (een winkel van alles) aan de Eendrachtstraat was. De HAMA kwam later toe aan mijn vader's broer, Dolf Jansen. Op de andere hoek van de Eendrachtstraat was de slagerij van Jo Broers, die vier dochters en één zoon had.
De Jansens en de Broers waren dus buren. Mijn vader's vader, Lodewijk Jansen, bouwde die twee panden aan de hoek van de Eendrachtstraat, tegenover de slagerij en de Westenenkerweg, dus de kruidenierswinkel en de HAMA. (Foto: Hans Jansen)
Mijn vader in de winkel emet Bep Bourgogne. Rechts op de foto was - wat we toen noemden de winkelknecht. (Foto: Hans Jansen)
1941. Mijn vader en moeder wandelend op de Hoofdstraat. (Foto: Hans Jansen)
Rond 1958. De familie Broers en Leuverman ergens op de hei. (Foto: Hans Jansen) Tijdens een oriënteringsrit ontmoeten de families Jansen en Broers (met de fiets) elkaar op de hei.
Foto: Hans Jansen
Leuverman, Broers en familie.
Foto: Hans Jansen.
Leuverman, Broers en familie. (Foto: Hans Jansen)
Prinses Marijke school rond 1956. ("De School met den Bijbel"), aan de Hezeweg tussen de Christiaan Geurtsweg en de Brinklaan. (Foto: Hans Jansen)

Westenenkerweg

Hier ben ik aan het rolschaatsen met onze winkel op de achtergrond. (Foto: Hans Jansen)