Startpagina | LINKS | CONTACT

Julianalaan

Julianalaan

Kweekerij W. Koldenhoven was de voorganger van de bloemisterij Labberton. Koldenhoven zat hier al vanaf ca. 1895. De uit Vaassen afkomstige Gerrit Labberton kocht in 1930 deze tuinderij op een veiling voor fl. 9270,- van een zekere Scholten. Scholten had de tuinderij gekocht uit een faillisement van de weduwe W. Koldenhoven. De bloemisterij van Labberton heeft in 2021 de deuren gesloten en nu liggen er plannen voor het bouwen van woningen. (Coll. B. Meester)

Julianalaan 44

Het bordje op de gevel vermeld: ,,Depot, stoomververij - chem. Wasscherij "de Veluwe" W.H.T. Köpcke Apeldoorn''. De wasserij zat aan de Hofstraat en later aan de Brinklaan, de firma had ook een depot aan de Wormenseweg en één in Epe. In de Nieuwe Apeldoornsche Courant van 29 januari 1927 is te lezen dat het agentschap van Köpcke's stoomververij en chemische wasserij verplaatst is van Korteweg 53 naar de Julianalaan 44. (Coll. B. Meester)

Julianalaan 11

De ingang van vroeger is nog steeds de ingang van heden. De winkel was vroeger gevestigd aan de Korteweg 12. Foto: N. Labberton.