Startpagina | LINKS | CONTACT

Loolaan - Grote Kerk

Loolaan
Begin jaren 80. Grote Kerk.
Foto: Arnold Kleiboer.

Loolaan

Herdenkingsmonument.

Loolaan

Herdenkingsmonument.

Loolaan

Apeldoorns Christelijk Knapenkoor 12 maart 1966 viering 5-jarig bestaan. Er was ook een mannenkoor en een meisjeskoor. De koren hebben allen belangrijke uitvoeringen gedaan bij bv de EO en met het Kozakkenkoor. Ook zijn er destijds platen gemaakt. Oefenen deden we in het gebouw Irene achter de kerk. Archief: Dick de Graaf.

Loolaan

1902. Grote Kerk.

Loolaan
1962. Grote Kerk. Foto: C. Tiemens.

Loolaan

Jaren 60. Grote Kerk. Foto: H. Groeneveld.

Loolaan

Jaren 60. Grote Kerk. Foto: H. Groeneveld.

Grote Kerk

Terugplaatsing van haan op toren Grote Kerk in aanwezigheid van Apeldoorners met de naam (De) Haan op 4-10-2012. Foto: Rienko van der Waal.

Loolaan

Grote Kerk.

Grote Kerk.

Loolaan

Archief: John Meyer.

Loolaan

Loolaan

Loolaan

Loolaan

Dit herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog is ontworpen door de kunstenaar G. Post Greve, die tevens tekenleraar was. Het stond naast de Grote Kerk. Post Greve had zijn opleiding gevolgd bij Pieter Puype, de maker van het medaillon op de gedenknaald. Het is onbekend waar het is gebleven.

Loolaan

Grote Kerk.

Het weghalen en afvoeren van 1 of meerder bomen bij de grote kerk te Apeldoorn. Werkzaamheden moeten rond juli 1963 zijn uitgevoerd. Archief: R.A. Boom.

Loolaan

1899

Archief: Luud Riphagen. 2007. Foto: Luud Riphagen.
1916 2004. Foto: Martin Huisman.
 
 
Archief: Hanneke van der Meulen-Schut  

Monument bij Grote Kerk

1954. Dit herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog is ontworpen door H.G.B. Post Greve. Het stond naast de Grote Kerk aan de Loolaan en de Kerklaan. Het monument was in beton uitgevoerd door de toenmalige Werkplaats voor Werklozen aan het Griftpad. Het is onbekend waar het is gebleven. 2004. Foto: Martin Huisman.

Loolaan

Monument voor de gevallen verzetsstrijders in de jaren 1940-1945, stond vroeger bij Grote Kerk. Archief: S. van Kollenburg.

Loolaan

Ongeveer 1947. Monument voor gevallenen in het verzet. Dit herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog is ontworpen door H.G.B. Post Greve. Het stond eerst naast de Grote Kerk aan de Loolaan en later is het monument verplaatst bij de Kerklaan. Voor die tijd heeft er eerst bij de Grote Kerk een houten monument gestaan. Dit is de eerste bloemlegging bij het nieuwe monument. Het monument was in beton uitgevoerd door de toenmalige Werkplaats voor Werklozen aan het Griftpad. Het is onbekend waar het is gebleven. Foto: Ted Kroes.

Voor de Grote kerk gebouwd werd stond er deze kerk

Deze kerk werd in 1842 gebouwd maar brandde in 1890 af.

Loolaan

Loolaan

Loolaan

Archief: Peter Koldewijn