Startpagina | LINKS | CONTACT

Paleis het Loo - Paleispark

Sprengen in het Paleispark

(Coll. B. Meester)

De Laurenshut.

(Coll. B. Meester)

Chalet van Wilhelmina

Dit chalet was een kado van koning Willem III en koningin Emma aan hun dochter Wilhelmina (1880-1962). Het was een ontwerp van Lucas Hermanus Eberson (1822-1889). Op de achtergrond de bloemisterij. (Coll. B. Meester)

Koninklijk Park

Gezicht op de vijvers. (Coll. B. Meester)

Koninklijk Park - Gedenknaald

Onthulling van de 5 meter hoge gedenknaald in het Paleispark op 13 augustus 1901. De naald was een geschenk aan koningin Wilhelmina en Prins Hendrik ter ere van hun huwelijk op 7 februari 1901. Het was een initiatief van H.B.S.-leerlingen van 43 Hoogere Burgerscholen in Nederland die geld hadden ingezameld. (Coll. B. Meester)

Koninklijk Park - Gedenknaald

110 Leerlingen waren bij de onthulling aanwezig. Dhr. H. Munniks de Jong, voorzitter van het hoofdbestuur der H.B.Scholen, hield een korte toespraak beantwoord door de koningin. Na afloop was er een wandeltocht door het paleispark gevolgd door een buffet in kasteel het Oude Loo. (Coll. B. Meester)

Koninklijk Park - Gedenknaald

Deze gedenknaald was een ontwerp van Adolf le Compte (1850-1921), kunstenaar en leraar aan de Polytechnische school te Delft. (Coll. B. Meester)

Koninklijk Park - Gedenknaald

De tegels op de zuil komen van de plateelbakkerij 'De Porcelyne Fles' uit Delft en stellen stadswapens voor uit de 43 plaatsen waar destijds een H.B.S. gevestigd was. (Coll. B. Meester)