Startpagina | LINKS | CONTACT

Savornin Lohmanstraat, de

De Savornin Lohmanstraat

Als je links of rechts de weg in gaat dan kom je op de Schimmelpenninckstraat. Aan het einde van de Savorin Lohmanstraat zijn de winkels van het Mgr. Nolensplein, met op de hoek cafe "De Schimmel". Naast het cafe zat een ABN bank, daar naast de 3e winkel was een Rabobank. Die zaten er daar vanaf 1974, toen ik er kwam wonen. Wat er daar voor in zat weet ik niet. Zoals je ziet was er op het Nolensplein altijd kermis en ik heb daar als kleine jongen wat rond gezworven. Ik woonde namelijk bij het plein aan de Schimmelpenninckstraat. Foto: John van Zwam

Het cafe "De Schimmel" werd gerund door de familie Vos. Kroegbaas was
Hennie Vos.
Daarnaast zat eerst de RUMA een soort confectie bedrijf en later de ING Bank.
De derde winkel had eerst de Famile Arends een Leesportefeuille-bedrijf.
Dit is later door de familie van Gerrevink overgenomen.
Later is pas de Rabobank in het pand gekomen.
Ik heb zelf aan de Schimmelpenninkstraat gewoond op nr. 132, vanaf 1960 t/m
1990.
Op de foto rechtsboven ziet u nog de slaapkamer van nr. 132.
Adri van Zuidam
____________

Mijn ouders runden Café de Schimmel tot aan 1 juli 1975. Toen heeft mijn zus Ingrid Vos het met mijn zwager overgenomen. Naast ons zat i.d.d. De Ruma (Frans van Laaroven) werd naderhand de ING bank, toen leesportefeuille van Gerrenvink eruit ging kwam daarnaast de Rabobank, daarnaast zat slijterij Ossenkoppele, daarnaast Slagerij van der Zande, daarnaast modehuis Duthler en op de hoek groenteboer W. Brand.
Aan de andere kant op de hoek electro huis Hamer, daarnaast melkboer Witteveen, daarnaast een bakker Wezenberg en daarnaast tapijt Roel Klap. Daarnaast sigarenwinkel Arnoldussen en daarnaast Eerst drogisterij de Jager en die werd opgevolgd door Dick Rondhuis. Daarnaast naaifournituren Duthler en een herenmodezaak. Op de andere hoek supermarkt van Heck. Heb er een geweldige tijd gehad vanaf mijn geboorte tot 1975. Op het plein waar visboer John van Dinther zijn kraam had en later ook Ome Jans patat zijn opwachting maakte. (waren perfecte goals bij een potje straatvoetbal).
Mark Erwin Vos

Kruising Kayersdijk / De Savornin Lohmanstraat toont rechts ten tijde van de foto een boekbinderij. Nu is Dobbenberg er gevestigd met zonwering e.d.
Links boven de struiken zijn de kolommen nog zichtbaar, waar eens de kraanmachinist met zijn hijskraan de schepen loste.
Archief: B. van Essen.
2008.
Rechts is de firma Dobbenberg te zien.
Foto: Anton Vos

De Savornin Lohmanstraat

2008. Aan het eind van de weg komt een vrachtwagen de op- en afrit afrijden, die daar de winkels aan het Nolensplein heeft bevoorraad. Foto: Anton Vos.